IKLAN DI BLOG

Assalamualaikum WBT.

Terima kasih kerana masih setia berkunjung ke travel blog saya ini. Saya ingin mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan berbanyak terima kasih kepada semua pembaca yang terus memberi sokongan kepada laman blog travel ini, dan diharapkan semoga perkongsian saya terutama berkenaan dengan pengalaman travel di blog ini dapat memberi info & manfaat kepada para pembaca sekalian. Terima kasih.

Bermula tahun ini, saya ingin membuka peluang kepada pengunjung blog yang ingin MENGIKLANKAN produk atau servis mereka kepada para pembaca lain yang mengunjungi blog ini.

Bagaimana caranya? Mudah sahaja!

– Hantar banner iklan online (bersaiz 768 X 200 pix) beserta dengan URL link kepada website / facebook page / instagram perniagaan atau perkhidmatan anda.

– Tentukan pilihan lokasi pemasangan banner di blog samada untuk Leaderboard atau Content Post atau Kedua-duanya sekali.

(Gambar menunjukkan kedudukan banner untuk Leaderboard & Content Post)

Leaderboard Banner Iklan
Leaderboard Banner Iklan

 

Content Post Banner Iklan
Content Post Banner Iklan

– Tempoh minimum tempahan untuk tayangan iklan di blog adalah selama 30 Hari. Manakala tempoh maksimum tayangan iklan pula adalah bergantung kepada bayaran yang dipersetujui untuk tempoh tersebut.

– Kiraan hari adalah bermula dari hari IKLAN ditayangkan dan kelulusan pengiklanan juga adalah bergantung kepada jenis iklan tersebut.

KENAPA PERLU BER’IKLAN’ DI BLOG INI?

1) Blog ini sudah dilawati melebihi 165 RIBU kali dan mendapat HITS sebanyak lebih 5 JUTA kali oleh para pembaca dan pengunjung untuk tahun 2017.

Carta statistik blog untuk tahun 2017
Carta statistik blog untuk tahun 2017

2) Blog ini mencatatkan pengunjung bulanan purata seramai 16-18,000 sebulan dengan PURATA HITS sebanyak 11,000 ke 18,000 hits SEHARI.

Carta purata HITS sehari
Carta purata HITS sehari

3) Setiap travel artikel ataupun blog post SENTIASA berada di senarai PALING ATAS di MUKA HADAPAN (Page-1)  halaman Search Engine terkenal iaitu GOOGLE page.

Teknik ini secara tidak langsung meletakkan IKLAN anda berada di senarai PALING ATAS carian di GOOGLE page jika anda memilih untuk beriklan di blog post kami.

Taip sahaja Keyword yang berkaitan dengan travel atau kembara ke suatu tempat, anda akan dapati artikel dari blog ini yang akan muncul di senarai teratas muka hadapan hasil carian di GOOGLE Page. Menarik kan…hehe. Cuba try taip dulu!! 🙂

Untuk sebarang pertanyaan dan info lanjut, boleh hubungi saya di:

 

ADMIN,

Email: farrisnoorzali@gmail.com

Tel: +6016.5644.257 (call/sms/whatsapp/telegram)

SEKIAN, TERIMA KASIH….. 🙂